Cotte

Cotte

torsdag 6 november 2014

En färg i taget, igen!Här kommer ytterligare förslag (det förra var bruten mosstickning) på stickat där man stickar med bara en färg i taget! Flerfärgat garn (med korta färgrapporter) varvat med enfärgat i en kontrastfärg och lyfta maskor bildar ett mönster som gör att slutresultatet ser mer avancerat ut än det i själva verket är! 


                                                 Maskantalet ska vara delbart med 4!


För övrigt är det ett vanligt mönster för tumvantar (här) med en lite annorlunda avmaskning vid toppen. Avmaskningen följer de lyfta maskorna genom att de 3r m mellan de lyfta maskorna minskas i tre omgångar. 
Minska genom att 2r stickas samman mellan de lyfta m varvet runt, första gången efter stickningen/arbetet passerat lillfingertoppen, upprepa efter ca 2cm och avslutningsvis efter ytterligare 2cm då den sista rätstickade m mellan de lyfta maskorna stickas samman med den lyfta m.
Därefter stickas 2 & 2 m samman på nästa v. Avsluta genom att dra tråden genom resterande m och fäst!  På tummens topp avmaskas när stickningen passerat hela tummens längd och genom att maskorna stickas samman 2 & 2 till 4 m återstår, dra tråden genom maskorna och fäst! 

Sticksättet med lyfta maskor är absolut inget nypåfunnet utan finns återgivet i många grundläggande stickböcker, men för dessa vantar inspirerades jag av ett engelskt sockmönster, Prism av Jaya Srikrishnan, som finns på Ravelry och här är länken för den som är intresserad!


1 kommentar: