Cotte

Cotte

söndag 31 maj 2015

Blå Loppa, drygt 40 000 maskor i 3 räta & 1 avigt och en provdocka


Loppa

Här är jag i min Loppa och jag är verkligen nöjd med koftan. Beskrivningen har Pinneguri gjort och den förtjänar hon mycket beröm för. 
Loppa verkar också populär för den finns i många färgställningar (under fliken projects) på Ravelry. Länk till Loppa på Ravelry.Jag gjorde lite eget vrid med resåren och avmaskningsvarvet på framkanten med knapphålen.

3 räta, 1 avigt

Min tredje sjal efter samma beskrivning är också klar. 
Varför inte variera sig kan man tycka? Jo, det är en alldeles utmärkt prat- och tv-stickning! Precis som den heter, tre räta varv och därefter ett avigt.

 Tidigare har jag stickat en i blå nyanser och en i rosa/vinrött, 
sjalar som blivit favoriter och som jag valt att ta på mig före andra sjalar. 

Denna gången blev det mjölkchoklad/svart. Länk till sjalen på Ravelry och beskrivningen som är gratis finns på Tant Koftas hemsida. Det chokladfärgade garnet är inhandlat hos Tant Kofta tillsammans med ett rödbrunt men det ersatte jag med det svarta som heter Fin, (baby alpakka/silke) från Du store alpakka, köpt under Den stora koftefesten i Trondheim.


Förresten, bara för att få ett hum om hur många maskor det blir i en sjal tog jag hjälp av Excel och kom fram till att jag stickat totalt 40 183 maskor i sjalen. Värdelöst vetande men ändå lite kul!

Provdockan 

är också ny och kommer säkert bli använd en hel del. Jag fann den på Netto för 269:- vilket jag bedömde var ett överkomligt pris. Axelbredden och övervidden stämmer hyfsat med mina mått men en bit längre ner finns en hel del att önska!


2 kommentarer:

  1. Så fin din Loppa är!
    Har tänkt att det ska bli ett av mina höst projekt :)
    Sjalen blev också snygg.

    SvaraRadera
  2. Loppan är jättefin likaså sjalen.

    SvaraRadera