Cotte

Cotte

måndag 25 april 2016

Glimtar från Koftefesten 2016, Lindesnes

Hemkommen igen efter en fantastisk Koftefest vid Norges sydspets och samvaro med drygt 160 glada stickare! Ja, denna helgen har varit riktigt inspirerande och jag har fått många nya stickande vänner.

Vi bodde flott på Lindesnes havhotell med en fantastisk utsikt och vackra ljusa lokaler.
Fönster från golv till tak! Utsikt från sängen, fredag morgon!
Egentligen började festen på fredagen men Lena från Göteborg o jag gav oss av redan på torsdag morgon och tillbringade resdagen med besök i så många garnaffärer som bara var möjligt längs vägen. Stopp blev det i Larvik, Porsgrunn, Brokelandshöien och i Arendal. Sedan stängde de för dagen (17.00). Det kan konstateras att garnaffärerna generellt är välsorterade och vi fick klämt på såväl gamla välkända som, för oss, nya kvalitéer! Fredagsmorgonen inledde vi med en tur ut till Lindesnes fyr och Norges sydligaste spets, därefter till Kristiansand och Mandal för att få med oss garnaffärerna även där och köpt lite till! Under fredagskvällen hade vi en fantastisk uppvisning av koftorna i Koftefestboken och Vanja Blix Langsrud och Tone Loeng berättade lite bakgrund till varje kofta. Vi stickade och hade så "morsomt". 

Välkomsttal, men jag fick visst bara med ryggtavlorna!
Lördagen var vikt för heldagsbesök på Sjölingstads ulldvarefabrikk. Det var intressant. Utställning med gamla koftor och försäljning av garn, intressanta föredrag av t.ex Annemor Sundbö & Tone Loeng, lunch och rundvandring i fabriken.

En otroligt vacker ullpläd på gång!

En av deltagarna, Berit Roppestad Gregersen, kom i Sydkoster!!! Det är verkligen en speciell och glädjande upplevelse att se sin egen design på någon annan!Här stickades överallt och det var en fröjd för ögat att bara sitta och titta på alla fina koftor som passerade förbi, ja, nästan som en modevisning som varade i flera dagar! Här några axplock. 

Söndag var det stickcafé ute vid fyren men vi hade färjetid att passa i Sandefjord och valde en tidig avfärd. Av bilderna på nätet kan konstateras att de som deltog var nöjda!

Koftefesten 2017 blir i Drammen den 21-23 april och har du möjlighet att delta, gör det! Det är så trevligt och kontaktskapande! 

Om du inte redan är med, gå gärna med i Koftegruppa på Facebook, förutom att det är en guldgruva om man är intresserad av gamla norska "oppskrifter" (finns i deras bild och filarkiv) kommer Vanja att lägga ut mer information om nästa års Koftefest där. 
2 kommentarer:

  1. Tack för det referatet. Så mycket vackra koftor, hur skall man välja! Har flera favoriter i Kofteboken 2 och andra böcker.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det kul med alla nya koftböcker! Tittar du dessutom i Koftegruppas arkiv har du tillgång till många många fler gratisbeskrivningar (kanske 1000?!). Men en liten varning, det är oerhört lätt att fastna och klockan springer lätt iväg!

    SvaraRadera