Cotte

Cotte

torsdag 26 maj 2016

Blåmusslan


Vanten Blåmusslan

Förra våren planerade Sticka, Sveriges stickförening att ge ut en e-bok med namnet "Sticka Sverige runt" och inbjöd lokalgrupperna att bidra med något stickat från våra respektive landskap. Vi i Garnlyckorna, som Ljungskiles lokalgrupp kallar sig, enades om vantar!

Sommaren gick åt till att knåpa på diverse förslag och det var verkligen inte lätt. Underlagen presenterades när vi träffades i augusti och efter diverse diskussioner blev Blåmusslan mest populär. Beskrivningen sattes samman, korrekturlästes och teststickades! Resultatet blev jättefina vantar (i varierande storlek, utifrån våra olika stickfastheter). 

Alla var nöjda men vi enades om att Blåmusslan tog tid att sticka och att den inte kan klassas som någon "pratstickning" direkt. På flera varv är det tre och på något varv till och med fyra färger, vilket tar sin tid att sticka! De är stickade i Finull och på stickor 2,25 - 2,75mm. 

Här kommer lite text från beskrivningen: 
Blåmusslan är en helt nyproducerad vante där inspirationen hämtats från den Bohuslänska skärgården och klassisk Bohus Stickning, utan annan koppling till just Bohus Stickning. Färgvalet utgår från en havsblå nyans som bottenfärg och blå-lila färger till musslorna samt inslag av grå toner för att symbolisera Bohusläns klippor.


Nu har e-boken publicerats och finns tillgänglig via Ravelry, här är en länk  Förutom att det går att köpa boken (100:-) kan man se alla fina bidrag från de andra landskapen! Flera av dem blir jag sugen att sticka, för tillfället ligger de tvåändsstickade från Säter bra till, likaså Oden som är dubbelstickade!


Här är bilder på delar av Garnlyckornas testproduktion i höstas. Visst är de bara sååå vackra!
Tack till alla ni goa teststickare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar