Cotte

Cotte

söndag 2 augusti 2015

Motvind och medvind!


Motvinden
består av alla de försök jag gjort under juni o juli för att få till en speciell vante, en som finns i huvudet men som inte blir som jag tänkt mig när den sitter på stickorna. Det är precis som om det går troll i stickningen men jag ger mig inte, det ska bli en vante någon gång i framtiden! Här är en bild på några av utkasten.


Medvinden 
besår i att två av mina beskrivningar kommer att översättas till norska och publiceras i tidskriften Familien! Det är beskrivningarna till Hemlige Vikingen och Sydkoster som idag finns att köpa på svenska och engelska via Ravelry.  Här är länken till Hemlige Vikingen och här är länken till Sydkoster om du inte sett dem tidigare och vill ta en titt! Båda har blivit mycket populära utomlands, framförallt i Norge, i Holland och på Island.

(För att fira detta med er mina bloggläsare bjuder jag på den svenska versionen av min senast publicerade beskrivning, en variant av Hemlige Vikingen i barnstorlek, Vikingabarn under en begränsad tid). Tyvärr har erbjudandet upphört. 

Semestern är över men säga vad man vill, det har i alla fall varit perfekt stickväder!
4 kommentarer:

 1. Grattis, att du får dina mönster publicerade i en tidning 🎉

  SvaraRadera
 2. Hmm, jag som just tråcklar mig igenom Sinnasau på norska tycker nog att norrmännen borde klara dina mönster på svensk :-) Men det är klart - vill någon översätta för en tidning så är det ju bara att tacka och ta emot. Grattis!

  SvaraRadera
 3. Jag igen :-) Blev så sugen på vikingabarnen så bestämde mig för att sticka till en liten kille. Nu undrar jag om du möjligen har runalfabetet i excel? Skulle vara enklare att designa lilla Victors text då :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anneliten, det kan vi ordna, skicka ett mejl så sänder jag runorna i excelformat.

   Radera