Cotte

Cotte

måndag 23 juni 2014

Centurion och Vattenringar!

Världsstickardagen tillbringades med glada stickvänner i Göteborg. Vi åkte "Stickspår", en tretimmars spårvagnstur som arrangerats av Garnasinne. Turen avslutades med en "Sticknick" i Bältesspännarparken tillsammans med många garnfantaster, arrangerat av Sticknätverk i Väst! 

På spårvagnen hade Åsa Argéus/ Garnasinne försäljning och jag köpte det fina sjalpaketet Centurionhttp://www.ravelry.com/patterns/library/centurion

                                         

Givetvis kunde jag inte låta bli att justera något så det laxrosa (inte min färg!) garnet ersattes av mörkrosa och  de rätstickade varven vid färgbytena blev utbytta mot varv med lyfta och aviga maskor. Stickstorleken ökades till 4mm för att få sjalen mer "sliddrig"!Det blev många sticktimmar i Götet och det vackra vädret och jag påbörjade en sjal på stickor 4½ i tunn chasmere inhandlat på resan med Hemslöjden till Peking i våras. Egenkomponerad, enkel, mjuk, diskret och fjäderlätt. Färdig vikt är 72 gram och sjalen har en diameter på 160cm. Jag kallar den för Vattenringar.

2 kommentarer:

  1. Vad fina de blev och redan klara båda två. Färgbytet från det rosa blev fint. Randningen på den grå blev också jättefint.

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja jag blev nöjd med båda. Ser fram emot att se era mysteriestickningar och din sjal!

    SvaraRadera