Cotte

Cotte

lördag 3 januari 2015

Nya vantar & Koftefest i Trondheim!

Nya vantar!


Nya vantar stickade i dubbelt babymerinogarn (Drops) och mindre storlek på stickorna än vad som vanligtvis rekommenderas. Den mindre storleken på stickorna gör att de sitter åt precis lagom både runt handleden och runt fingrarna, det gillar jag! 

För tillfället för jag en liten strid med "Mr Exel och Mr Word" men så snart vi lyckas komma överens om hur filen ska se ut lägger jag en blänkare här och vantmönstret kommer att kunna laddas ner via Ravelry! Det kan laddas ner nu, Länk här!


Koftefesten i Trondheim!

Nu är jag anmäld, har bokat flyg och boende till "Den store koftefesten i Trondheim" 24-26 april. Det ska bli riktigt spännande men troligtvis en liten utmaning språkmässigt! Nu tänker jag att stickning är universell och det finns otroligt mycket att lära från andra. Tidigare har jag provat på workshops i Peking och i London och det fungerade därmed borde även norska fungera hyfsat!

När jag stickade "Next Year in Lerwick" och "Haukelikofta" och visade upp dem i "Koftegruppa" en Facebook-grupp, fick jag en invitation att bli med på den stora koftefesten och tyckte det lät kul. (Koftegruppa kan rekommenderas för den som är intresserad av norska koftor och mönster. De har ett stort arkiv med mönster från hela Norge, en riktig kulturskatt).

Detaljerat program till Koftefesten kommer nu i januari. Men för den som är intresserad och är med på FB finns en grupp med mer information om eventet, den heter: "Vi som skal på Koftefest i Trondheim 24.-26. april 2015". Gruppen är sluten men det är lätt att bli medlem och många (660) följer gruppen, troligtvis för att få ytterligare info innan de bestämmer sig för om de vill delta eller inte. 

Det ska också bli intressant att besöka Trondheim, en stad jag inte har varit i förut men som jag inbillar mig är riktigt vacker och gärna vill se!

Häng gärna på om du är intresserad och har möjlighet! Hör  i så fall gärna av dig, det vore kul om vi blir fler från Sverige!


2 kommentarer:

  1. Snygga vantar du gjort. Hoppas få höra om träffen i Trondheim.

    SvaraRadera
  2. Vad fina vantarna blev.
    Ha så kul i Trondheim!

    SvaraRadera