Cotte

Cotte

lördag 10 januari 2015

Vantarna Evy & nästa projekt

Här kommer en länk till beskrivningen på vantarna Evy. Beskrivningen är gratis för er som vill prova på att sticka dem!

Så lite tips och bakgrund!
Ett klassiskt tips för att få ett jämnare resultat vid flerfärgsstickning är att bestämma vilket garn som hålls framför det andra där garnerna löper över vänster pekfinger/långfinger. Vitsen är att behålla platsen på färgerna under hela stickningen. Jag valde att ha mönsterfärgen längst fram. Byter garnerna plats kommer mönstret uppfattas som ojämnt stickat.  Lite svårt att beskriva men erfarenheten har visat att det stämmer!

Varför vantar i merino? Ja, dels för att det är mjukt och inte sticks och dels för att jag tycker det är lurigt att sticka större plagg i Drops merino då det gärna töjer sig, slutligen för att mina nystan legat i garnförrådet ett bra tag utan att jag kommit på vad de ska användas till.

För att minska risken att de töjer sig stickades vantarna på tunnare stickor än vad som är brukligt och efter att ha använt vantarna ett tag verkar det fungera som planerat, de har inte töjt sig!

I beskrivningen är vantarna stickade i dubbelt Babymerino. De svart/ljusgrå är stickade i Drops Big Merino som bottenfärg. Big Merino är dubbelt så tjockt därför använde jag enkelt garn och det var något enklare att sticka med då garnet håller ihop bättre. Det är inte lika många meter på ett nystan Big Merino vilket innebär att det går åt mer garn viktmässigt, ganska exakt 100g i bottenfärgen jämfört med 80g i Babymerino.

Nästa projekt
är en beskrivning på en kofta i flerfärgsstickning, jag kan inte visa bild ännu men det kommer! Till den beskrivningen skulle jag gärna vilja ha någon eller några som teststickar och är du intresserad får du gärna höra av dig via mail: berghfors(snabel-a)hotmail.com eller skriva i kommentarsfältet här på bloggen. Koftan, som heter "Sydkoster" stickas uppifrån och ner och klipps sedan upp, garnet är Rauma 2-trådig ull i åtta färger och stickor 3 & 3,5mm. Är du intresserad av att bli teststickare blir jag glad om du hör av dig!2 kommentarer:

  1. Hej! Jag teststickar gärna! Mitt Ravelryalias är Ekebacken. Mvh Lena

    SvaraRadera
  2. Tack Lena, så bra!
    Mer info kommer till dig via Ravelry. Idag är ni tre personer som visat intresse och det ska bli riktigt kul när vi väl kommer igång!
    På återhörande/ Madeleine

    SvaraRadera