Cotte

Cotte

måndag 27 april 2015

Koftor, koftor och åter koftor i Trondheim!

Den stora Koftefesten i Trondheim blev en supertrevlig helg med nästan 200 stickglada norskor, en massa stickning och givetvis beundrande av alla otroligt vackra koftor. Kanske 1000 koftor sammanlagt för alla hade mer än en med sig. Var det var någon extra snygg kofta som svepte förbi gällde det att försöka fånga personen som bar på den, innan den var utbytt mot någon annan! 

Själv hade jag fyra koftor med mig och fick beröm både för Sydkoster och för Hemlige Vikingen, det  var kul! 

Det var också intressant att se samma kofta i många olika färgställningar, tänk så olika de blir. Men det bästa var kanske att lära känna nya stickglada norskor och träffa flera kända norska designers som var på plats och inte minst Tone Loeng och Vanja Blix Langsrud som arrangerat det hela. Tone är också den som startade "Koftegruppa" på Fb, en grupp som nu har drygt 40 000 medlemmar och som bara handlar om koftor, inte illa! 

I tillägg till detta var det ett koftetåg genom Trondheims gator och några intressanta föredrag om historiken bakom en del beskrivningar samt om nyskapande av mönster.

Summa summarum: Det har varit en riktigt trevlig tillställning som varmt kan rekommenderas för den koftintresserade. Stafettpinnen för 2016 gick till Mandal (vid Norges sydpets) 22-24 april. För att få information om den är det tvunget att gå med i en ny FB-grupp: "Koftefesten 2016".

Så här när det hela är över, kommer lite kort bakifrån! (man ser oftast mönstren bäst från det hållet!)


 

 
  
 


Här är Tori Seierstads (Torirot design) "Next Year in Lerwick" i fem olika utföranden, Tori står till vänster!

2 kommentarer:

  1. Låter som en rolig och intressant helg med mycket koftor. Hoppas få höra mer.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera